Retsmedicinerens frokost af Colin Cotterill

Coroners Lunch.jpg

Laos, 1976. Kongehuset er blevet afsat, og Laos’ kommunistparti har taget magten. De fleste veluddannede er flygtet, men dr. Siri Paiboun er blevet tilbage. Derfor bliver den 72-årige Siri udnævnt til statslig retsmediciner, selvom han hverken har den rette uddannelse eller erfaring til jobbet. Men Siri finder sig hurtigt til rette og klarer jobbet ved at studere forældede fagbøger, nasse sig til det udstyr han mangler og finde vej gennem de bureaukratiske kringelkroge på vej mod retfærdigheden. En uønsket sidegevinst ved hans nye job er, at nyligt afdøde er tilbøjelige til at aflægge Siri natlige besøg.

Men da konen til en af partiets ledere pludselig dør og torturerede vietnamesiske soldaters kroppe begynder at dukke op i landets søer, vender alle sig mod Siri. De forventer, at han som landets eneste retsmediciner skal løse mysterierne. Mødt med forsøg på mørklægning fra officielt hold og en begyndende international krise, hverver doktoren gamle venner, landsbyshamaner og skovånder – og bruger endog lejlighedsvis lidt lægefaglig viden – for at opklare forbrydelserne.

 

Colin Cotterill er født i London. Han har undervist i Australien, USA og Japan og boede i mange år i Laos, hvor han arbejdede for flere Ngo’er. Han er nu forfatter på fuld tid og bor i Chiang Mai i Thailand. I 2009 vandt Colin prisen CWA Dagger in the Library Award for serien om Dr. Siri.

Læs bogens første kapitel her

Pressen skrev

"'Retsmedicinerens frokost' er en sjældent veldrejet krimiroman med et glimrende samfunds perspektiv"
★★★★★
-Gert Poder, Arbejderen, 30/11/3015

Bogfakta
1. udgave
304 sider
220mm x 148mm x 20,5mm
Oversat af: Brian Christiansen
Udkommer: 29. maj 2015
ISBN: 978-87-9955-566-6
129,95kr

E-bogen:
ISBN: 978-87-9955-567-3
119 Kr.

Bogens forside kan downloades her.