Blå luft af Ann Cleeves

Blå luft  er den sjette bog i  Shetland -serien

Blå luft er den sjette bog i Shetland-serien

En gruppe venner, der har holdt sammen siden universitetstiden, rejser fra Londons storbyliv til Unst, Shetlandsøernes nordligste ø, for at fejre, at en fra gruppen skal giftes med en shetlænder. Men sent om natten under bryllupsfesten forsvinder én af vennerne, Eleanor – tilsyneladende i den blå luft. Det er midsommer, en tid med lyse nætter og uforudsigelig tåge på Shetlandsøerne.

Dagen efter opdager Eleanors veninde Polly en e-mail. Det ligner et selvmordsbrev fra Eleanor, hvis lig kort efter bliver fundet.

Vicepolitikommissærerne Jimmy Perez og Willow Reeves bliver sendt til Unst for at undersøge sagen. Før Eleanor forsvandt, mente hun, at hun havde set spøgelset af et barn, som druknede i 1920’erne. Hendes venner havde fundet hendes interesse for spøgelset nærmest sygelig, men Perez og Reeves bliver hurtigt overbeviste om, at der gemmer sig mere bag Eleanors død, end de først troede.

Ann Cleeves’ bemærkelsesværdige Shetland-roman udforsker spændinger mellem det traditionelle og det moderne – spændinger, der ligger dybt i hjertet af lokalsamfundet – og hvordan begivenheder, der fandt sted i fortiden, kan have en ødelæggende effekt i nutiden.

Blå luft er den sjette roman i Ann Cleeves’ Shetland-serie, der er filmatiseret af BBC og følges af millioner af seere over hele verden.

Læs bogens første to kapitler her:

 

Pressen skrev

"...personskildringerne og plottet er fremragende [...] stemningen, man kommer i under læsningen er fantastisk!"
-Frk. Bogorm, 19/12/2014
http://frkbogorm.blogspot.dk/2014/12/bla-luft-boganmeldelse.html

"En velfortalt og spændende krimi, der ikke mindst emmer af den særlige Shetlands-stemmning. Serien er absolut i den bedre ende af britiske krimier"
-Per Månson, Lektørudtalelsen, 23. Dec. 2014

Man får lyst til at tage til Shetlandsøerne efter at have læst denne bog. Naturen drager, og forfatteren Ann Cleeves er eminent til at formidle miljøbeskrivelser - både på det overnaturligt naturskønne plan, men så sandelig også hvad angår det landsbyliv, som hersker i området. ✭✭✭✭
-Bente Wiik, Fyens Stiftstidende, 28. januar 2015

♥♥♥♥
-Anne Bech-Danielsen, Politiken, 31. januar 2015

 

Bogfakta
1. udgave
384 sider
220mm x 148mm x 35mm
Oversat af: Brian Christensen
Udkommer: 27. november 2014
ISBN: 978-87-99666-35-5
279,95kr

E-bogen:
ISBN: 978-87-99666-32-4 (epub3)
220 Kr.