Uindviet jord af Hannah Kent

I 1829 bliver Agnes Magnusdottir dømt til døden i det nordlige Island for sin rolle i et brutalt mord på to mænd.

Mens hun venter på at blive henrettet, bliver Agnes sendt ud til Jon Jonssons gård, hvor han lever sammen med sin kone og deres to døtre. Familien er forfærdede over at skulle huse en dømt morder, og de undgår at tale med Agnes. Kun Toti, den unge assisterende præst, der er blevet udpeget som Agnes’ sjælesørger, bliver optaget af at forstå hende, mens han forsøger at redde hendes sjæl. Da det begynder at blive vinter, og det hårde liv på gården tvinger dens beboere til at arbejde sammen, dukker Agnes’ skæbnesvangre livshistorie om længsel og forræderi efterhånden frem. Og mens tiden for hendes henrettelse nærmer sig bliver det centrale spørgsmål alt tydeligere: gjorde hun det, eller gjorde hun det ikke?

Uindviet jord, der er baseret på virkelige begivenheder, er en dybt bevægende roman om personlig frihed: hvem bliver vi anset for at være, hvem betragter vi os selv som, og hvor meget vil vi sætte på spil for kærlighed? I et smukt, glasklart sprog portrætterer Hannah Kent Islands frygtindgydende landskab, hvor hver eneste dag er en kamp for overlevelse, og forsøger at finde svar på, hvordan en kvinde kan håbe på at overleve, når hendes liv afhænger af de historier andre fortæller?

Om forfatteren:

Hannah Kent blev født i Adelaide i 1985. Som teenager rejste hun til Island på udveksling gennem Rotary, og her hørte hun historien om Agnes Magnusdottir. Kent er medstifter og redaktør for det australske litteraturtidsskrift Kill Your Darlings. I 2011 vandt hun Writing Australia Unpublished Manuscript Award. Uindviet jord er hendes første roman.

Andmeldelserne

"medrivende historie om Islands sidste henrettelse i 1828"
"Det er i beskrivelsen af de små, hverdagsagtige tilnærmelser mellem fangen og familien, at bogen får krog i læseren"
-Birte Weiss, Weekendavisen, 14. marts 2014

"Bemærkelsesværdig debut om Agnes Magnusdottir"
"For læsere, der efterspørger en god roman med stærke kvindeportrætter og store følelser"
"Fascinerende og fængslende roman."
-Lone Krøgh, Lektørudtalelsen, 20. marts 2014

 

Bogen er nomineret til The Guardians debutantpris og Bailey's Womens Prize for Fiction.

Læs Uindviet jords første kapitel her:

Bogfakta
1. udgave
416 sider
220mm x 148mm x 46mm
Oversat af: Henrik Torjusen
Udkommer: 14. marts 2014
ISBN: 978-87-9955-564-2
199,95kr

E-bogen:
ISBN: 978-87-9955-565-9
160 Kr.

 

Bogtrailer