Dødvande af Ann Cleeves

Bogens forside

Bogens forside

Der var ingen vind, så hun kunne ikke sejle for sejl, men selv når hun sejlede for motor, blev hun aldrig træt af udsigten. Man får kun et ordentligt indtryk af Shetlandsøerne fra søsiden. Så kastede hun et blik ned i den åbne båd. En mand lå henover tofterne. Han havde lyst hår, og huden var hvid, så hans mørke øjne så underlige ud, som om han bar makeup. Allerede inden hun fik øje på det gabende sår i hans hoved og det indtørrede blod på kinden, vidste Rhona, at han var død.

Journalisten Jerry Markhams lig bliver fundet i en traditionel shetlandsbåd uden for den offentlige anklagers hus. Den erfarne vicepolitikommissær Jimmy Perez er ude af stand til at tage sagen, da han stadig er knust efter sin forlovedes død. I stedet bliver den givet til hans unge kollega Willow Reeves. Men snart bliver Perez også involveret i sagen. Efterforskningen fører de to til Sullom Voe, centrum for Shetlands Nordsøolie- og gasindustri, hvor Markham jagtede en historie om vedvarende energi. Men i et samfund hvor traditionelle værdier står stærkt, er nyheden om alternative energiformer ikke altid velkomne. Og Markhams historie må have været så sensationel, at man var klar til at slå ihjel for at gøre ham tavs…

Dødvande er en del af Ann Cleeves’ Shetland-serie, som er filmatiseret af BBC og følges af millioner af seere over hele Storbritannien.

Ann Cleeves (f. 1954) er forfatterinden bag Shetland-serien som omfatter bøgerne Sort som ravnen, Hvide nætter, Rødt støv og Stormvarsel. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Hun modtog i 2006 Storbritanniens største krimipris "The Duncan Lawrie Dagger Award" for Sort som ravnen

Andmeldelserne

"I serien om vicepolitikommissær Jimmy Perez gør hun en dyd ud af at dvæle ved Shetlandsøernes øde naturscenerier, hvis stemning harmonerer med bogens grundstødte eksistenser."

"beskrivelserne af de tre opdagere og deres tanker om hinanden fascinerer."
-Anne Bech-Danielsen, Politiken, 12 Okt. 2013 ♥♥♥♥

Pressen skrev

(Om forfatterens andre bøger i Shetland-serien): 

"Som altid udmærker Ann Cleeves' krimier sig ved "en sindrig intrige og et interessant persongalleri", og vi befinder os denne gang på en lille forblæst ø midt mellem Shetlands- og Orkney-øerne. "
-Katinka Bruhn, Weekendavisen, 01.juli 2011 (Om Stormvarsel)

"Den barske natur spiller som altid en væsentlig rolle i Ann Cleeves' fine krimier med vicekriminalkommissær Jimmy Perez. Og selvfølgelig en række mystiske mord. Perez' efterforskning bringer ham på sporet af gammelt og godt skjult nid og nag mellem to af Shetlands familier. ”Rødt støv” er en krimi for feinschmeckere, der sætter pris på et roligt tempo og et spindelvævsagtigt udtænkt plot."
-Katinka Bruhn, Weekendavisen, 25. juni 2010 (Om Rødt støv)

Læs de første kapitler i Dødvande her:

Stemningsbilleder fra Shetlandsøerne. Dødvande er lavet som to afsnit i en krimiserie af BBC i Storbritannien. Douglas Henshall spiller Jimmy Perez i serien.

Bogfakta
1. udgave
380 sider
220mm x 148mm x 35mm
Oversat af: Brian Christensen
Udkommer: 27. september 2013
ISBN: 978-87-9955-561-1
199,95kr

E-bogen:
ISBN: 978-87-9955-563-5 (pdf)
ISBN: 978-87-9966-633-1 (epub3)
160 Kr.